2 על 1 – הגנה. שיעור #2 – טכניקות

03/02/2021 11:27 | Uncategorized, הוקי IQ

חברי הקבוצה נכנסים לכיתה לשיעור ווידאו. הנושא כתוב על הלוח: "2 על 1 – הגנה. שיעור #2 – טכניקות"

מאמן ההגנה מתחיל את השיעור: "בשיעור הקודם (hockey.oneice.co.il/2v1_defense למי שפספס) דברנו על מטרות שחקן ההגנה במצב 2 על 1.

סיכמנו שמטרת העל שלכם היא- להוריד את הסיכויים של המתקיפים להכניס גול. כדי לעשות את זה מטרות הביניים שלכם הן:

1. להשהות את ההתקפה על מנת לאפשר לשחקן שלנו להשיג את המתקיפים

2. למנוע מסירה בין שחקני ההגנה (מצב הבקעה – זריקה לאחר מסירה לצד החלש)

3. למנוע זריקה מתוך הבית (מצב אידיאלי), או לכל היותר מאמצע הבית (מצב הבקעה – זריקה מתוך הבית)

היום נמשיך לדבר על 2על1. ביקשנו שתנסו לחפש או לחשוב על טכניקות ששחקן ההגנה יכול להשתמש בהם כדי לעמוד במטרות שהגדרנו. על מה חשבתם?"

ניק, מגן ותיק בקבוצה, עונה: "ספרתי לאבא שלי על השיעור שלנו והוא נתן לי שתי עצות. מי שלא מכיר – אבא שלי שיחק בשוודיה כילד. הוא גדל בעיר וסטרוס, בה שיחק אחד משחקני ההגנה הגדולים בהיסטוריה – ניקלאס לידסטרם. הוא הראה לי את הסרטון ששלחתי לך. אפשר להראות אותו?"

"בטח!" עונה מאמן ההגנה, והפעיל את הסרטון:

 

ניק: "אבא שלי אמר שלניקלאס הייתה יכולת מדהימה לחסום את המסירה בין המתקיפים. הוא היה מחליק בין שני השחקנים, מכוון את השחקן עם הפק מחוץ לבית ועם שני ידיים על המקל חוסם את המסירה."

מאמן ההגנה: "מעולה ניק! ניקלאס לידסטרם הוא באמת אחד משחקני ההגנה הטובים בכל הזמנים. הוא היה שחקן חכם שידע לכוון את שחקני ההתקפה ולהשתמש במקל שלו לעצור מהלכים. עוד משהו לשים לב אליו בסרטון הוא שניקלאס נשאר על הרגליים ולא נופל על הקרח. ניקלאס דואג למנוע את המסירה ולא לתת למתקיף עם הפק לחדור למרכז הבית. כמו שדברנו – אחוזי ההצלחה של השוער להדוף את הפק גבוהים יותר אם יש לו זמן לעמוד ולהתכונן לזריקה. הסרטון הבא מדגים את זווית הראייה של השוער בצורה טובה. בסרטון 3 דוגמאות. שימו לב תוך כדי שאתם צופים בסרטון איך שחקן ההגנה הולך על השחקן עם הפק למרות שהוא בחלק החיצוני של הבית (בדוגמא הראשונה) או בכלל מחוץ לבית (בדוגמא השנייה והשלישית). זה מקרה קלאסי בו אתם צריכים לתת לשחקן עם הפק לזרוק ולהחליק לכיוון השחקן בלי הפק:"

 

מאמן ההגנה ממשיך: "יש מישהו שמצא משהו אחר?"

גיא עונה: "כן. האמת שאני מצאתי משהו ממש שונה. שלחתי לך 2 סרטונים בהם המגן מצליח בכך שהוא נופל ומחליק לכיוון השחקן עם הפק. איך זה שיש כזה הבדל גדול בין מה שהמגן בסרטון הזה עושה למה שניקלאס לידסטרם עושה?"

מאמן ההגנה: "בואו נצפה ותגידו לי מה אתם חושבים. סרטון #1:"

"סרטון #2:"

בן, מתפרץ: "אני גם מצאתי משהו. מצאתי סרטון מNHL.com בו הפרשנים מסבירים שלא צריך ליפול ומראים דוגמא שמגן נופל וזה עולה לקבוצה בגול. אפשר להראות אותו?"

מאמן ההגנה מראה את הסרטון:

מאמן ההגנה שואל שוב: "ראינו פה כמה סרטונים. מה אתם חושבים? מה צריך לעשות?"

גיא אומר קצת בהססנות: "אולי…. זה תלוי? תלוי במצב על הקרח?? או אולי זה תלוי מה עובד לי הכי טוב???"

מאמן ההגנה עונה: "בגדול – נכון. יפה מאוד! כמו שראיתם, יש מאמנים שחושבים ככה ויש מאמנים שחושבים ככה, יש שחקנים שנשארים על הרגליים ויש שחקנים שנופלים. אז אין תשובה חד משמעית – יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה וכל אחד צריך למצוא מה עובד לו ובאיזו סיטואציה. בשביל זה יש אימונים – תנסו את שתי השיטות ותראו מה עובד לכם. למרות שההחלטה בסוף בידיים שלכם, כמה עקרונות שנעבוד על פיהם:

1. תחליקו בצורה של "S" (כמו בתמונה).

  • שלב 1 – באזור הנטרלי: על מנת להשהות את ההתקפה יש למנוע מסירה קדימה. תמקמו את עצמכם יותר לכיוון השחקן בלי הפק באזור הזה
  • שלב 2- כניסה לאזור ההגנה: על מנת לכוון את השחקן מחוץ לבית תתקרבו אליו כשהוא מגיע לקו בכחול שלנו
  • שלב 3 – באזור הבית: על מנת למנוע מסירה תחליקו בחזרה לכיוון השחקן בלי הפק

2. אם הצלחתם לכוון את השחקן עם הפק מחוץ לבית, אין סיבה ליפול. תשארו על הרגליים וקחו את המסירה. זו זריקה קלה לשוער. הוא צריך לעצור אותה 100% מהזמן. תזכרו שהמטרה שלנו להוריד את הסיכויים של המתקיפים להכניס גול.

3. מקל בשתי ידיים ובתוך נתיב המסירה. יותר קל לעצור את הפק עם שתי ידיים על המקל. אם תשמרו על המקל בתוך נתיב המסירה יש לכם יותר סיכויים לעצור את המסירה, שהמתקיף לא ינסה למסור מלכתחילה, או שהוא ינסה למסור מעל המקל שלכם – מהלך שיקטין את הסיכוי שהמסירה תגיע בצורה נוחה לשחקן השני והוא יצליח להכניס גול.

4. תהיו מוכנים לריבאונד. תעצרו לפני השער ותנסו למנוע ריבאונד משחקני ההתקפה.

5. דעו מי השחקנים מולכם. לדוגמא, אם השחקן שנכנס עם הפק הוא שחקן בינוני והשחקן בלי הפק הוא אלכסנדר אובצ'קין, תנו לשחקן הבינוני לזרוק. לעומת זאת, אם השחקן עם הפק הוא אובצ'קין, עדיף שימסור ולא יהיה זה שיקח את הזריקה."

המאמן הראשי נעמד ומסכם:

"באימון היום נתמקד ב2על1. אני מצפה מכם לעבוד לפי העקרונות עליהם דברנו ולנסות את שתי השיטות. תזהו את המיקום של השחקן עם הפק – אם הוא מחוץ לבית, הוא לא מסוכן אז תנו לו לזרוק. אם הוא נכנס לבית, תנסו לכוון אותו החוצה או ליפול כך שהוא לא יכול למסור ואתם מפריעים לזריקה שלו.

אימון מתחיל עוד 30 דקות. קפטנים, תובילו חימום ו…

נפגש על הקרח!"

על המחבר
מיכאל הורוביץ – בעל תואר ראשון באימון בהוקי קרח מאוניברסיטת הגה-היליה בפינלנד, תעודת מאמן הוקי רמה 4 בארה"ב, תעודת מאמן חדר כושר והרמת משקולות אולימפי, בתהליכי סיום תזה כחלק מלימודי תואר שני במכון וינגייט, לשעבר ראש הועדה המקצועית של ההתאחדות הישראלית להוקי קרח ומאמן נבחרות ישראל. משחק, מאמן וחי הוקי כבר 25 שנה.